Tidewave

Het innovatieve matras voor een betere kwaliteit van leven

Innovatieve producten kunnen de kwaliteit van zorg én de kwaliteit van leven verbeteren. Zo’n product is het nieuwe Tidewave matras. Met plezier vertellen we dat TR-Care nu de exclusieve distributeur van Tidewave in Nederland is. Het innovatieve matras biedt immobiele mensen een betere nachtrust en voorkomt decubitus. Verdienen jouw cliënten dat ook? Wij vertellen je er graag meer over.

Wat is Tidewave?

Tidewave is het enige matras met een gepatenteerde gebogen vorm. Door het lichaamsoppervlak met de buiging te vergroten, wordt de druk gelijkmatiger verdeeld en is deze minimaal op plaatsen met een hoog risico, zoals de stuit.

Tidewave onderscheidt zich van bestaande anti-decubitus matrassen of draaioplossingen die het lichaam van de cliënt bewegen met regelmatige intervallen. Het Tidewave-matras bootst echter het beweegpatroon van een beweeglijk persoon na en is dus voortdurend in beweging. Door de continue beweging sluit de inzet aan op de richtlijn Decubitus, maar zijn handmatige herpositioneringen niet nodig. Hierdoor ervaren cliënten een ongestoorde nachtrust, wordt decubitus voorkomen én draagt Tidewave zelfs bij aan de genezing van bestaande wonden.

De voordelen

Tidewave is een nieuw product, dat al uitgebreid is getest in de praktijk. Cliënten, zorgmedewerkers en zorginstellingen hebben verschillende voordelen ervaren.

  • De cliënt geniet van een lange, comfortabele slaap, waarbij het matras decubitus voorkomt en bijdraagt aan de genezing ervan, inclusief categorie 4. Door de stabiele ondersteuning en continue beweging ervaren cliënten minder pijn, met de mogelijke vermindering van pijnmedicatie tot gevolg.
  • Voor de zorgmedewerkers wordt het werk minder zwaar. Dit vermindert lichamelijke klachten en zorgt voor meer werkplezier. Zij hebben bovendien meer tijd voor cliëntgericht werken.
  • Zorginstellingen kunnen tijd en kosten besparen. Medewerkers zijn aanzienlijk minder tijd kwijt aan het herpositioneren van cliënten, decubitus wordt voorkomen en er zijn minder kosten voor wondbehandeling.

Zorg & facility

Benieuwd naar Tidewave? Kom dan langs bij de lancering tijdens de Zorg & facility beurs in Utrecht, waar het innovatieve matras te zien is op de stand van TR-Care. Hier tonen we het matras voor het eerst en kunnen bezoekers de werking ervan zien en de vele voordelen ontdekken. Ook zullen we laten zien hoe de Tidewave innovatie decubitus effectief en efficiënt kan voorkomen én genezen. Hiervoor komt Menno van Etten, AD-specialist, vanuit Noorwegen over naar Nederland. Op woensdag 10 april zal een Case Study plaatsvinden op de beurs, waar we alle ins and outs over decubitus en de rol van Tidewave zullen delen. Aanmelden kan via het programma van de beurs.

Zorg & facility 2024
Dinsdag 9 t/m donderdag 11 april
Jaarbeurs Utrecht
Stand nr. 08.E040

Wil je meer weten over Tidewave? Lees dan hier verder.