Daarom de Piccolo!

5 tot 10% van alle opgenomen patiënten in een ziekenhuis, revalidatiecentrum of verpleeghuis wordt getroffen door uitbraken van infecties. Natuurlijk zijn uitbraken van infecties in zorginstellingen niet 100% te voorkomen, maar met een bedpanspoeler wordt de kans op infecties wel geminimaliseerd.

De veiligheid van uw cliënt en medewerkers staat voorop

“Bacteriën mogen geen enkele kans krijgen om zich verder te verspreiden. Zodra de spoelkamer gesloten is, worden de hulpmiddelen met stoom gedesinfecteerd bij een minimale desinfectietemperatuur van 86° C. Deze temperatuur zal enige seconden gehandhaafd worden, waardoor de bacteriën in de spoelruimte worden gedood zodat besmetting van patiënt tot patiënt wordt vermeden. Hierdoor levert de bedpanspoeler het resultaat dat aan de strenge WIP-richtlijnen voor reiniging en desinfectie voldoet.”
– Theo Rietdijk, Service-technicus

Waarom een Piccolo?

Bedpanspoeler of vermaler? Bent u er nog niet uit? Als u twijfelt over wat het meest geschikte apparaat voor u is, dan raad ik u de bedpanspoeler aan. Dit heeft te maken met de volgende voordelen:  

  • Eenvoudig in gebruik
    De bedpanspoelers zijn ijzersterk én eenvoudig in gebruik. Daarnaast is de spoeler ook milieuvriendelijk, hij heeft een laag energie- en waterverbruik en heeft geen reinigingsmiddelen nodig door hoge temperaturen.
  • De spoeler reinigt én desinfecteert.
  • Zeer lage onderhoudskosten/lage prijs onderdelen
    Onze bedpanspoeler heeft zeer lage onderhoudskosten door gebruik van onderhoudsvrije onderdelen, heeft weinig storingen en is daardoor zeer betrouwbaar. Maar het is een stukje gespecialiseerde techniek en kan dus altijd kapot gaan.Zorg daarom altijd voor goed onderhoud om de levensduur te verlengen en problemen te minimaliseren.
  • Om het risico op besmetting te minimaliseren, bouwen wij onze spoeler volgens het handen-af principe.
    Met de voetbutton kunt u de bedpanspoeler openen en sluiten. Met de elleboogbutton kunt u het desinfectieprogramma starten. Tijdens het hele proces hoeft de verzorger de spoeler niet aan te raken. Hierdoor wordt overdracht van bacteriën uitgesloten!

Vier belangrijke redenen waarom een bedpanspoeler een toegevoegde waarde is in uw zorginstelling. Zeker in deze Corona-tijd!
Mocht u nog vragen hebben over het desinfectieproces of over de werking van de spoeler? Mail mij gerust!

Met vriendelijke groet,

Theo Rietdijk, service-technicus
trietdijk@tr-care.nl