TR-Care zitzak brengt rust

Wat begon als een relatiegeschenk heeft nu ook een ander doel gekregen. Bij de dagbesteding van Sherpa in Baarn zijn er diverse groepen met een matige tot ernstige (meervoudige) beperking. In de groep waar Jessica Wijnand coördinerend begeleidster is, wordt gewerkt met mensen met een ernstig verstandelijke beperking en moeilijk verstaanbaar gedrag. De emotionele ontwikkeling van de groep bevindt zich in de adaptiefase (0-6 maanden). Hierbij is rust, regelmaat en een onvoorwaardelijke relatie met de begeleiding essentieel.

Eén van de cliënten vertoonde erg veel onrust. Jessica Wijnand zag de zitzak van TR-Care bij haar collega’s en bedacht dat dit misschien wel een goed middel zou zijn voor de betreffende cliënt. Want een baby ligt toch ook in een comfortabele wieg of box. Waarom dan niet een comfortabele (grote) zitzak voor deze persoon? Dus stuurde ze een mail aan TR-Care en legde de situatie uit.


De bedoeling was dat meneer gedurende de dag meer kon genieten van zijn rustmomenten en dat is gelukt (zie foto's)! Jessica vertelt: “De rustmomenten zijn er om zijn draagkracht te vergroten. Hierdoor kan hij meer genieten van zijn dag en biedt het ook een veilige en meer voorspelbare omgeving voor de andere cliënten op de groep. En niet te vergeten, de begeleiders krijgen ook meer lucht!”.  Al met al heeft deze zitzak de gehele context erg verbeterd. TR-Care vindt het superleuk dat Jesscia haar zitzak zo specifiek heeft ingezet bij deze casus en heeft hieraan graag haar medewerking verleend.