PLS: onze betrouwbare partner in plafondliften

Marcel van den Brandt, Algemeen Directeur

“TR-Care was onze eerste afnemer, toen we in 2010 met PLS startten. Daarom alleen al nemen ze een bijzondere positie in. Maar de samenwerking gaat verder terug, tot in 1998. Toen werkten wij al samen met Goos den Hartog. Als zzp-ers verzorgden we de installatie, het onderhoud en de storingen van de plafondliften van TR-Care. Door de jaren heen bouwden we een enorme kennis op. Totdat we dachten dat we het zelf beter konden."

De start van onze samenwerking...

En toen zijn we PLS gestart, Patient Lifting Solutions. Nu ontwikkelen we onze eigen tilliften. Ons eigen systeem, onze eigen rails en componenten, zoals rotondes, wissels en koppelingen. Alle kennis en ervaring, die we in die jaren als monteur hebben opgedaan, hebben we toegepast in onze producten. En dat heeft gewerkt. Met vernieuwende producten hebben we de concurrentie wakker geschud. We passen bijvoorbeeld sensoren in de rails toe, dat is uniek in de wereld. Deze techniek zorgt ervoor dat de verschillende componenten makkelijk te bedienen zijn. Geen wandschakelaars of sleepcontacten, maar slimme sensoren detecteren de tilunit en activeren een beweging om van richting te veranderen of om delen rails te koppelen. Meer gebruiksgemak én meer aandacht voor de patiënt.

Plafondliftsysteem met sensortechnologie

De tilliften zijn ons hoofdproduct. Daarin hebben we een breed aanbod. Zo hebben we liften voor een draagvermogen van 200 tot wel 500 kg, daarmee kunnen we maatwerk leveren. Voor elke specifieke situatie bieden wij een oplossing. En juist in die toegevoegde waarde van kwaliteit, maatwerk en klantgerichtheid vinden PLS en TR-Care elkaar. Want ook bij TR-Care zijn dat de zaken die belangrijk zijn. We vullen elkaar daarin prachtig aan. PLS produceert de plafondtilliften grotendeels in Nederland. Alleen de rails wordt voor ons geproduceerd in China en de elektronica in Finland. TR-Care verzorgt de eindmontage. De samenwerking met TR-Care is erg goed. We hebben dagelijks contact en gaan in bijzondere situaties mee naar de klant. Ze zijn nog steeds onze belangrijkste distributeur en geven ons belangrijke feedback vanuit de Nederlandse markt. Op basis daarvan brengen we verbeteringen in de producten aan of ontwikkelen we geheel nieuwe producten. Daar zijn we eigenlijk continu mee bezig.