Tidewave matras

Wie langdurig in dezelfde houding in bed ligt, kan snel last krijgen van decubitus. Door de cliënt regelmatig te herpositioneren kan dit worden voorkomen, maar dit heeft veel impact op de nachtrust en is fysiek zwaar voor de zorgverlener. Het Tidewave matras biedt de oplossing. Het innovatieve matras heeft zich in de praktijk bewezen. Het verbetert zowel de kwaliteit van de zorg als de kwaliteit van leven voor de cliënt.

Een innovatief concept

Tidewave is het enige matras met een gepatenteerde gebogen vorm. Door het lichaamsoppervlak met de buiging te vergroten, wordt de druk gelijkmatig verdeeld en is deze minimaal op plaatsen met een hoog risico, zoals de stuit.

Het Tidewave matras is een innovatie die zich niet met andere matrassen laat vergelijken.

Veel van de bestaande oplossingen proberen het herpositioneren na te bootsen door het lichaam van de cliënt te bewegen met regelmatige intervallen. Het Tidewave-matras bootst daarentegen het beweegpatroon van een beweeglijk persoon na en is voortdurend in beweging van de linker- naar de rechterzijde en weer terug. Door de continue beweging zijn handmatige herpositioneringen niet nodig.

Anti-Decubitus

Het unieke Tidewave matras heeft als doel om nieuwe standaarden te zetten in de preventie van decubitus. Tidewave is geschikt voor iedereen met mobiliteits- en sensibiliteitsproblemen die positieveranderingen vereisen. Het is ontworpen om de gebruiker continu in beweging te houden. Dit voorkomt én draagt bij aan de genezing van decubitus tot en met categorie 4.

Het Tidewave matras heeft opvallende eigenschappen:

  • Het matras is gebogen in de lengterichting. Dit zorgt ervoor dat gebruiker stabiel ligt en zich geborgen en comfortabel voelt.
  • Er zijn aanzienlijk minder uitgesproken drukpunten. De curve tilt het lichaam iets omhoog met een betere drukverdeling tot gevolg.
  • Sterk verminderde of geen wrijvings- of schuifkrachten door de synchrone beweging.

De voordelen

Tidewave is een nieuw product, dat al uitgebreid is getest in de praktijk. Cliënten, zorgmedewerkers en zorginstellingen hebben verschillende voordelen ervaren.

  • De cliënt geniet van een lange, comfortabele slaap, waarbij het matras decubitus voorkomt en bijdraagt aan de genezing ervan, inclusief categorie 4. Door de stabiele ondersteuning en continue beweging ervaren cliënten minder pijn, met de mogelijke vermindering van pijnmedicatie tot gevolg.
  • Voor de zorgmedewerkers wordt het werk minder zwaar. Dit vermindert het lichamelijke klachten en zorgt voor meer werkplezier. Zij hebben bovendien meer tijd voor cliëntgericht werken.
  • Zorginstellingen kunnen tijd en kosten besparen. Medewerkers zijn aanzienlijk minder tijd kwijt aan het herpositioneren van cliënten, decubitus wordt voorkomen en er zijn minder kosten voor wondbehandeling.