Lianne Sterk: 's Heeren Loo regio Rivierenland

Lianne Sterk is beleidsmedewerker bij ’ s Heerenloo regio Rivierenland. Deze instelling, die door heel Nederland verspreid zit, helpt mensen met een verstandelijke beperking hun leven in te vullen zoals zij dat zelf willen.

Samenwerking TR-Care
Lianne heeft het onderhoud van de hulpmiddelen zo georganiseerd, dat elk team van ‘s Heeren Loo regio Rivierenland een ‘aandachtsfunctionaris hulpmiddelen’ heeft. Door de inzet van deze ’aandachtsfunctionarissen hulpmiddelen’ is het hulpmiddelenbeheer van ’s Heeren Loo regio Rivierenland up-to-date. Binnen de locaties ’s Heeren Loo regio Rivierenland is TR-Care de samenwerkingspartner, leverancier en adviseur op het gebied van alle zorghulpmiddelen. “De samenwerking is persoonlijk en de lijnen zijn kort. TR-Care is snel, wil graag helpen en is altijd bereid om mee te denken. Zelfs op interne bijeenkomsten denkt TR-Care graag mee en geeft uitleg over de zorgkundige hulpmiddelen. Ondertussen weet elk team van ’s Heeren Loo regio Rivierenland TR-Care wel te vinden.”

Portaal
Naast het leveren van zorghulpmiddelen, verzorgt TR-Care ook het onderhoud en de service bij ’s Heeren Loo regio Rivierenland. Voor het onderhoud wordt gebruik gemaakt van een digitaal Portaal, waar alle hulpmiddelen in opgenomen worden.

“Alle aandachtsfunctionarissen en ik hebben hiervoor een inlogcode. Het Portaal geeft ons snel en gemakkelijk een perfect overzicht van alle hulpmiddelen per team en per locatie. Als ik iets wil weten over een product of de status van het product, heb ik met 1 druk op de knop alles inzichtelijk. Ook kan er een foto aan ieder hulpmiddel toegevoegd worden, waardoor het hulpmiddel zelf direct in beeld is. Het depot wordt ook via het Portaal geregeld. Wanneer ik voor een groep een hulpmiddel nodig heb, zie ik direct of deze op voorraad is in ons depot, of dat een nieuwe aanschaf nodig is. Ook de aandachtsfunctionarissen kunnen dit.

Daarnaast is het Portaal voor ons een fantastische tool voor het maken van de begroting voor het komend jaar. Doordat de status van de hulpmiddelen weergegeven wordt, kunnen wij snel en gemakkelijk zien welk hulpmiddel (bijna) aan vervanging toe is en kunnen wij dat doorgeven aan de managers zodat zij het in hun begroting meenemen.”

Conclusie: Met het Portaal zijn wij altijd up-to-date en weten we perfect wat de status is van ons hulpmiddelenpark.

TR-Care en ’s Heeren Loo regio Rivierenland willen de fijne samenwerking de komende jaren doorzetten, waarbij het doel blijft: samen alert blijven op verbeteringen. “Ik weet dat wanneer ik een probleem of klacht heb, ik deze kan neerleggen bij TR-Care. Uit ervaring kan ik zeggen dat TR-Care direct bereid is om eraan te werken en dat er meegedacht wordt over de juiste oplossing. Ik hoef het niet alleen te doen! Dat maakt de samenwerking met TR-Care prettig, maar vooral effectief!”

Lianne Sterk, beleidsmedewerker 's Heeren Loo regio Rivierenland