PROJECT: 's Heeren Loo Apeldoorn

De afgelopen jaren is er hard gewerkt op de ’s Heeren Loo locatie Groot Schuylenburg in Apeldoorn. Door nieuwbouw en renovatie van bestaande panden maken zij hun woningen klaar voor de toekomst. Dit gebeurt volgens een vast huisvestingsconcept, welke door alle 's Heeren Loo locaties in Nederland gehandhaafd. 

Door dit huisvestingsconcept kunnen woningen in de toekomst eenvoudig worden aangepast naar de wensen en behoeften van de bewoners.  

Het Buurtschap Achisomog

Het Buurtschap Achisomog bestaat uit acht nieuw gebouwde panden met woonruimte voor 160 oudere cliënten met dementie. Zij beschikken allemaal over een eigen studio en sanitair. Eén van deze studio’s hebben wij mogen voorzien van een plafondliftsysteem.

De slaapkamer van deze studio is voorzien van een XY-Systeem in combinatie met onze tilunit Jane. De Jane kan tot 260 kg tillen en door haar krachtige motor is zij zeer geschikt voor de intensieve zorg.

Optimale flexibiliteit bij transfers

Eén van de nieuwe woningenvan 's Heeren loo Apeldoorn hebben wij alvast mogen voorzien van een plafondliftsysteem. Onze montagemannen Jaap en Ronald hebben een XY-systeem gemonteerd in de slaapkamer dat is gekoppeld aan het XY-systeem in de badkamer.

Een dubbel XY-systeem biedt optimale flexibiliteit bij transfers binnen beide ruimtes. Het geeft de mogelijkheid om in de gehele ruimte transfers uit te voeren, elke hoek is bereikbaar!

Sensort Motion-systeem

De koppeling tussen de slaapkamer en badkamer is voorzien van het Sensor Motion systeem. Dankzij een sensor ziet de koppeling dat de tilunit eraan komt. Deze benadering zorgt voor het automatisch activeren van de koppeling. Een groot voordeel hiervan is dat de zorgverlener zich 100% kan focussen op de zorgvrager!

Optimale zorg gegarandeerd

Daarnaast is er ook gekeken welke hulpmiddelen geschikt en noodzakelijk zijn, zodat de bewoner de juiste zorg ontvangt, die afgestemd is op zijn behoeften. Naast de montage van het plafondliftsysteem, hebben wij de andere studio’s ook mogen inrichten met verschillende zorghulpmiddelen zoals een hoog-laag bed, zorgmatras en douche-badwagen. Essentiële hulpmiddelen om optimaal zorg te kunnen bieden.

Klik hier voor meer foto's!