Project: Zwembad De Helster

Veiligheid in zwembaden

Recent hebben wij een unieke plafondlift opgehangen in Zwembad De Helster. De tilunit en het montagemateriaal is volledig vrij van RVS-onderdelen. Hiermee voldoet het zwembad aan de maatregelen met betrekking tot de veiligheid in zwembaden!

Zwembaden waar roestvrijstaal wordt toegepast, kunnen veiligheidsproblemen optreden. Gangbare RVS soorten kunnen in een zwembadruimte onderhevig zijn aan scheurvormende corrosie, mede door chloordampen. Door de scheurvorming verliezen dragende onderdelen zoals ophangelementen hun sterkte en kunnen uiteindelijk bezwijken. Toon Willems, technisch medewerker van het zwembad: “Door het vervangen van ons plafondliftsysteem, zonder gebruik te maken van RVS-onderdelen, wordt er geen gevaar meer gevormd voor de veiligheid van bezoekers en medewerkers. Dit geeft onszelf een goed en veilig gevoel, maar ook de gebruikers van de plafondlift.”

Voordelen plafondlift in zwembad
Zwembad De Helster beschikt over een recreatie bad, waar zwemles en aqua-activiteiten gevolgd kunnen worden. Voor mensen met een lichamelijke beperking heeft het zwembad een speciale plafondlift waarmee zij makkelijk het zwembad in getild kunnen worden. Hierdoor hoeven er geen zware tilhandelingen uitgevoerd te worden en wordt de fysieke belasting van de verzorgers  tot een minimum beperkt.

Bekijk de foto's!
Meer informatie over de De Helster? Bekijk de website: http://www.dehelster.nl/