Probleemloos en veilig naar boven met de rolstoel in de zweeflift

Denkt u na over een verhuizing vanwege uw trap? Wilt u liever niet weg uit uw vertrouwde woning, maar u kunt hier zo niet blijven wonen? Voor rolstoelgebruikers is de trap een veelvoorkomende reden om een andere woning te zoeken. Het overbruggen van verdiepingen is namelijk bijna onmogelijk in een rolstoel. TR-Care biedt met deze zweeflift de oplossing om met uw rolstoel zich volledig onafhankelijk te verplaatsen in uw woning.

De ideale oplossing: plafond gemonteerde traplift

De zweeflift is de meest gekozen oplossing voor de rolstoelgebruiker om langer thuis te blijven wonen. Wanneer u een zweeflift aanschaft betekent dat namelijk dat u weer zorgeloos gebruik kunt maken van uw trap. De lift brengt u automatisch naar boven of naar beneden.

Hoe werkt het?

Snel en veilig uw rolstoel koppelen aan de zweeflift

De zweeflift zorgt ervoor dat de rolstoelgebruiker comfortabel en veilig van de begane grond verplaatst kan worden naar één (of meerdere) verdiepingen. De rolstoel is eenvoudig en snel aan de lift te bevestigen, terwijl u in uw rolstoel blijft zitten. U klikt de rolstoel aan het hefmechanisme van de zweeflift vast en door middel van een handbediening kunt u zelf de zweeflift bedienen. Op deze manier bent u niet afhankelijk van hulp van anderen.

De oplossing voor steile, smalle en wenteltrappen

De rolstoel is door middel van kabels verbonden aan de motor (en geleiderail). De geleiderail van de zweeflift wordt boven de trap gemonteerd. Hierdoor past de zweeflift ook in smalle trapdoorgangen met nauwe bochten en blijft de trap over de volle breedte bruikbaar voor andere bewoners!

Verdieping niet geschikt voor rolstoel: combinatie van zweeflift en plafondlift

Is de bovenverdieping ongeschikt voor een rolstoel, dan kan het systeem gekoppeld worden aan ons plafondliftsysteem. De zweeflift kan voorzien worden van een tiljuk waarmee de gebruiker in een tilband de transfer kan maken. Door het toepassen van een plafondliftsysteem op de bovenverdieping kan het tiljuk worden overgepakt en kunnen de transfers naar de slaapkamer en badkamer worden uitgevoerd. Door deze totaaloplossing is het mogelijk om met zeer weinig bouwkundige aanpassingen een woning te creëren welke levensloop bestendig is.

Waarom een zweeflift in plaats van een traplift?

  • Voor de rolstoel gebonden gebruikers is een traplift in de meeste gevallen geen goede oplossing. De transfer van de rolstoel naar de traplift én de beschikbare ruimte om dit uit te voeren is vaak beperkt.
  • Met een zweeflift behoudt u de volle ruimte van de trap, in tegenstelling tot de traplift.
  • De zweeflift is ook geschikt voor smalle wenteltrappen.
  • Aan een zweeflift kan ook iets anders hangen dan een rolstoel, bijvoorbeeld een vast stoeltje of een tiljuk. De traplift bevat enkel een stoel.
  • De zweeflift kan worden voorzien van tiljukken en kan worden gecombineerd met ons plafondliftsysteem. Bij de traplift is dit onmogelijk.
  • Een zweeflift kan overgehangen worden in een trapruimte (wanneer u toch besluit om te verhuizen).
  • De zweeflift is niet beperkt tot enkel één verdieping, u kunt met gemak tot 5 etages overbruggen!
  • De Zwitserse zweeflift is veilig, betrouwbaar, kent een lange levensduur en voldoet aan de strengste veiligheidsnormen.
  • U investeert in uw huis en in uw toekomst, en u krijgt er een hulpmiddel voor terug waar u nog jaren van kunt genieten!

Advies nodig?

TR-Care helpt je de beste keuze te maken door te kijken naar jouw situatie. Neem contact met ons op voor advies.

Neem contact op
Zweeflift Zweeflift Zweeflift
vraag een offerte aan

Advies nodig?

TR-Care helpt je de beste keuze te maken door te kijken naar je persoonlijke situatie. Neem contact met ons op voor advies.

Neem contact op