Stichting Tikkie jij bent hem

Bij Stichting Tikkie jij bent hem heeft TR-Care in het voorjaar van 2022 belangeloos een plafondliftsysteem boven het zwembad aangelegd. De Stichting die zich op diverse manieren inzet voor ernstig zieke kinderen besloot een aantal jaar geleden om bij de gemeente Oosterhout een aanvraag in te dienen voor de realisatie van een zwembad waar deze kinderen samen met hun gezin terecht kunnen. Nico Plönes, voorzitter van de stichting en vader van de in 2015 overleden Luuc, na wiens overlijden de stichting is opgericht, nam de rol van projectleider op zich. Hij zorgde ervoor dat dankzij zijn inspanningen en veel lobbywerk, een groot deel van inrichting belangeloos tot stand kwam.

De locatie is voorzien van een ontvangstruimte met een hoog-laag bed waar het gezin kan verblijven, maar er zijn ook een keuken, omkleedruimte en doucheruimte aanwezig. De gehele locatie, die naast het huis van Nico en zijn vrouw Jolanda is gebouwd, is geheel rolstoelvriendelijk aangelegd en ook een brancard kan zonder problemen de voorziening bereiken. Via diverse sponsoren maar ook met hulp van vrienden en kennissen hebben Nico en Jolanda het voor elkaar gekregen om dit project van de grond te krijgen. Omdat Jolanda in de zorg werkt, wist zij dat het handig was om bij de aanleg van het zwembad al rekening te houden met het plafondliftsysteem. Nico nam daarom vroegtijdig contact op met TR-Care, een naam die via Jolanda’s werk in de zorg al enigszins bekend was bij het koppel. Nico liet zich in eerste instantie telefonisch adviseren en maakte daarna een afspraak voor een demo in de showroom in Veenendaal. Zo kon hij met eigen ogen zien welk systeem het beste paste. Toen algemeen directeur Eric Verdaasdonk, aanschoof bij dit gesprek en Nico hem vertelde waarvoor hij het plafondliftsysteem wilde inzetten, was al snel besloten dat TR-Care de plafondlift belangeloos aan de stichting zou verstrekken.

Nico is erg blij met de samenwerking met TR-Care. Hij vertelt: “Vanaf het eerste moment dat ik contact heb met de medewerkers van TR-Care heb ik een goed gevoel bij jullie mensen en jullie organisatie. Jullie zijn een zeer professioneel bedrijf maar houden daarnaast het menselijke aspect zeer hoog in het vaandel”. Nico geeft aan dat hij meer dan tevreden is met de samenwerking en het eindresultaat. Gezinnen die met hun zieke kind willen ontspannen in het zwembad kunnen zich melden via  http://stichtingtikkiejijbenthem.com/ via welke ook donaties ten behoeve van de stichting kunnen worden gedaan.