Project: Snoezelruimte Doedac

Wist u dat 's Heeren Loo Wekerom de allereerste snoezelruimte in Nederland heeft ingericht?

Vandaag de dag zijn snoezelruimtes niet meer weg te denken uit onze zorgwereld. Snoezelruimtes worden ingericht om mensen met een verstandelijke beperking te prikkelen en te activeren. 

Renovatie project: Snoezelruimte Doedac

In het dagbestedingsgebouw Doedac van ’s Heeren Loo Wekerom is een grote ruimte ingericht om te snoezelen. De afgelopen maanden is deze ruimte volledig gerenoveerd en opnieuw ingericht met nieuwste technieken van Barry Emons. Om optimaal gebruik te maken van de ruimte en de fysieke belasting van de begeleiders te verminderen, mocht een plafondlift bij deze renovatie niet ontbreken. Onze Jane maakt vanaf nu het verplaatsen van de cliënten eenvoudiger en comfortabeler. De snoezelruimte bestaat uit twee grote ruimtes, waar allebei een XY-plafondliftsysteem is gemonteerd. Door middel van een koppeling worden deze ruimtes aan elkaar verbonden. Op deze manier kunnen cliënten aan alle activiteiten deelnemen, zonder onnodige transfers.

Wij zijn trots dat we een steentje hebben mogen bijdragen aan de renovatie van de grootste (en eerste) snoezelruimte in Nederland!