Hoogstraat Highlanders volop in training voor De Battle!

Al een paar maanden zijn De Hoogstraat Highlanders fanatiek aan het trainen in voorbereiding op de HandbikeBattle 2018. De Handbikebattle vindt 16 juni plaats in Oostenrijk, om precies te zijn in het mooie Kaunertal in Tirol. Onze collega Ard Vooren reist is ook dit jaar weer als trajectbegeleider naar Tirol om het team van revalidatiecentrum De Hoogstraat te versterken. 

Wat is de HandbikeBattle?

De HandbikeBattle is een sportieve handbikewedstrijd in Oostenrijk tussen handbiketeams van revalidatiecentra. Sporters met een lichamelijke beperking gaan in teams de strijd tegen elkaar aan. Met een handbike, dus volledig op armkracht, gaan zij een tocht van 20 km bergopwaarts, met een hoogteverschil van bijna 1000 meter, afleggen. Op naar de top van de Kaunertaler Gletscher!Doel
Het doel van de HandbikeBattle is om mensen actief en fit te laten worden door hen een uitdaging te bieden die stimuleert om zelfstandig en met anderen intensief te gaan trainen in de handbike. De deelnemers leveren niet alleen fantastische persoonlijke prestaties, maar aan de HandbikeBattle is ook een wetenschappelijk onderzoek gekoppeld om te bestuderen wat de effecten zijn op fysiek en mentaal gebied. Met de resultaten van het onderzoek hopen de onderzoekers de revalidatiebehandeling nog verder te verbeteren!

Partnership
TR-Care is partner van de Hoogstraat en heeft een bijdrage toegekend aan het team van de Hoogstraat om het evenement te ondersteunen. Help jij de handbikers ook die berg op omhoog? Steun De Hoogstraat Highlanders en doneer!

Meer informatie over de HandbikeBattle:
www.handbikebattle.nl